saas-bulut

SaaS Bulut Bilişim Nedir? Nasıl Çalışır?

Bulut Teknolojisi

SaaS (Software as a Servıce) en yaygın olarak kullanılan ve en çok tercih edilen bulut bilişim ürünüdür. SaaS detaylı uygulama bakımı sağlamasından dolayı iş hayatında çokca kullanılır ve iş ilerleyiş süreçlerinde kolaylık sağlar. Müşterilere birde fazla abonelik desteği sağlayan SaaS, kullanıcıların maliyeti minumum seviyeye indirmesine olanak tanır. SaaS bulut modelinde, web dağıtımı sayesinde uygulamaların tek tek yerel aygıtara indirilmesine ve kurulmasına gerek kalmaz. Uygulamalar bir web veya mobil üzerinden erişilebilen bulut ağında yer alır. SaaS yazılım sistemleri CRM, ERP ve muhasebe yazılımları gibi kullanıcıların ihtiyaç duyduğu programları bulut üzerinden sağlar. SaaS bulut bilişim modelinde kullanıcıların uygulamaya istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabilmeleri farklı lokasyonlarda faailyet gösteren ekip üyelerinin çalışmalarını kolaylaştırır.

saas-bulut

En Popüler SaaS Bulut Uygulamaları Nelerdir?

1- Adobe

Adobe dünyanın en büyük 10 grafik ve medya yazılımı üreten, Amerikan merkezli şirketlerinden birisidir. Adobe ya da eski adıyla Adobe Systems Incorporated, kullanıcıların yaratıcı fikirlerinin kağıttan dijitale dönüşmesini, fotoğraf ve video düzenlemelerini son olarak dijital pazarlamayı sağlayan, SaaS bulut tabanlı uygulamadır. Aynı zamanda Adobe müşterilerin proje ve dijital tasarımlarını geliştirmesine, bu süreçleri tönetmesine olanak tanır.

2- Shopify

Shopify; Shopify, Shopify Plus ve Burst by Shopify olmak üzere üç ana üründen oluşur ve dünya çapınca birçok girişimciye güç verir. Herkesin kolaylıkla çevrimiçi mağaza kurarak e-ticaret yapmasını sağlayan ,düşük maliyetli kusursuz bir uygulama ve platform sağlayıcısı olarak bilinir. Kolay arayüze sahip olması yönüyle müşterilerin en çok tercih ettiği SaaS bulut tabanlı, Kanada merkezli e-ticaret şirketidir.

3- Zoom

Zoom, mobil cihazlar, masaüstü cihazlar veya oda sistemleri arasında videolu görüşme, sesli koferans ve sesli seminerleri sağlayan uçtanuca şifrelenen popüler videokonferans uygulamasıdır. Özellikle Covid19’la birlikte gerek iş hayatında gerek okul hayatında en çok tercih edilen SaaS şirketidir.

SaaS Bulut Bilişim Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

SaaS Bulut Bilişim Avantajları

  • Kullanıcılar güncelleme ile vakit kaybetmek zorunda kalmaz çünkü güncellemeler otomatik olarak yapıır.
  • Basit arayüze sahip olması kullanılabilirliği ve anlaşılabilirliği arttırır.
  • Düşük maliyette olması ve her yerde bulunabilirliği SaaS bulut modelini popüler kılar.

SaaS Bulut Bilişim Dezavantajları

  • Bulut teknoloji gibi hizmetlerin gelişmesi, bilgi teknolojisi uzmanı olarak çalışan kişilere ihtiyaç oranının azalmasına neden olur.
  • SaaS bulut hizmetleri ineternet üzerinden sağlanmasından ötürü internet bulunmayan yerde erişim imkansızdır.

Bir cevap yazın